Viestinnällinen valokuvakoulutus 01 – 05/2018, ROVANIEMI

27.-28.1.2018 – Henkilökuva I
17.-18.2.2018 – Henkilökuva II 
17.-18.3.2018 – Esine- ja symbolikuva I 
14.-15.4.2018 – Esine- ja symbolikuva II 
12.-13.5.2018 – Henkilöitä, symboleita ja esineitä miljöössä + Portfoliokerta 

Paikka:

Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2. Tarkempi koulutustila kutsukirjeessä.
Opetusta lauantaisin klo 10.00–18.00, sunnuntaisin klo 9.00–15.00.

Kurssikuvaus:

Valokuvaus kuuluu tänä päivänä yhä useampien ammattiryhmien työhön. Samalla valokuvan laatuvaatimukset ovat kasvaneet: kuvat ovat yhä visuaalisempia, kerronnallisempia ja teknisesti laadukkaampia. Hyvällä kuvalla tehostetaan viestinvälitystä.
Valokuvakoulutus keskittyy visuaalisesti ja teknisesti laadukkaampien kuvien kuvaamiseen erilaisissa olosuhteissa. Koulutuksessa perehdytään henkilö-, esine- ja symbolikuvien tekemiseen siten, että kuvien välittämä viesti on selkeä ja lopulliset kuvat valokuvauksellisia ja painokelpoisia. Lisäksi valokuvakoulutuksessa käydään läpi mm. valokuvailmaisua, kuvakerrontaa ja kuvauksen kokonaisprosessia.

Kohderyhmä:
 • valokuvaajat, jotka haluavat kehittää miljöössä kuvaamisen osaamistaan
 • henkilöt, jotka haluavat kehittää valokuvausosaamistaan tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti
 • työssään kuvaavat toimittajat, viestintä- ja mainosalan henkilöt
 • henkilöt, jotka käyttävät työssää valokuvaa, mm. media-alan assistentit, kuvatoimittajat, AD:t, graafiset suunnittelijat jne.
Toteutustapa:

Valokuvakoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja siihen kuuluu lähi- ja etäjaksoja. Koulutukseen osallistuvilla tulee olla käytössäm ns. kevyt kuvaus- ja valaisukalusto. Opetuksessa käytetään luonnonvalon lisäksi erilaisia lisävalonlähteitä ja valonmuokkaajia. Valokuvakoulutukseen ei kuulu studiovalokuvaamisen osuutta.

Lähijaksot:

Lähijaksot koostuvat lähinnä teorialuennoista ja käytännön kuvaustilanteiden demonstraatioista. Lähijaksoilla tehdään myös jonkin verran käytännön harjoituksia (työpajatyöskentelyä yksin tai pienryhmissä). 

Etäjaksot:

Etäjaksot koostuvat etätehtävistä, jotka perustuvat lähijaksojen opetukseen. Etäjaksoihin kuuluu kuvapalaute Skypen välityksellä.

Kalustovaatimukset koulutukseen osallistuville:
 • järjestelmäkamera ja objektiivit
 • vähintään yksi käsisalama, lisäksi esim. radiolähetin salamalle, jotta käsisalamaa voi käyttää erillään kameran rungosta
 • vähintään yksi valojalusta
 • mahdollisia valonmuokkaajia: heijastimia, varjostimia jne.
 • kameran jalusta
 • tietokone tai kannettava tietokone
 • kuvankäsittelyohjelma, esim. Photoshop, Lightroom

Huom: kurssille osallistuvalla tulee olla lähijaksojen aikana käytössään läppäri, pöytäkone tai mobiililaite (puhelin tai tabletti), jossa on mm. jokin kuvankäsittelyohjelma (esim. Lightroom, Photoshop tai jokin ilmainen sovellus). Kone tarvitaan kuvien siirtoa, tarkastelua, karsimista ja mahsollista käsittelyä varten. Lisäksi se tarvitaan kuvien lähettämiseen sähköpostilla mm. kuvapalautteeseen.

Kurssimateriaali:

Opetuksessa hyödynnetään ja sovelletaan Tiina Puputin kirjoittamaa kirjaa: Valo ja valaisu – henkilökuvaus studiossa ja miljöössä sekä POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa.

Hinta:

1250€ sisältää opetuksen ja materiaalin.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 7.1.2018 mennessä mennessä. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Kysy lisää koulutuksesta:

Tiina Puputti (sisältö)
Puh: 044-520 7220

Tai

koulutussuunnittelija Päivi Hinno (järjestelyt, hallinto)
p. 0400 792 396,
paivi.hinno(at)lapinkesayliopisto.fi

 

Huom: Jos suunnittelet osallistuvasi kurssille, eikä sinulle ole vielä mitään valaisukalustoa, ole yhteydessä Tiinaan. Tiinalta saat vinkkejä mahdollisista kalustohankinnoista, niiden ajankohdista kurssiin nähden, eli siitä, millä pääset alkuun tällä kurssilla.